UA-43606674-2
Bulbs and tubers

ANEMONER

Anemoner i hagen
Så lang teleperiode og så lenge kaldt det har vært denne vinteren, gjør at jeg er bekymret for løkene og knollene jeg satte i høst. Den eneste trøsten er vel at det har vært jevnt kaldt, slik at løkene har vel ikke fått startet spiringen i noen særlig grad, heller.

Som en nær slekning av Hvitveisen, blomstrer Anemone blanda tidlig og rikt, og er lette å få til bare du husker å legge knollene i vann over natten. Anemone blanda må du plante om høsten samtidig med tulipaner og narcisser.

Anemone DeCaen, som blir litt høyere, har færre, bredere kronblader, blomster i juni /juli,  kan du sette i potter inne nå, og plante ut når frosten har gitt seg.

Anemone Blanda

Anemone blanda knoller. Jeg legger de i vann over natten før jeg planter de ut.

Anemone. Such a long period with stiff frozen soil and freezing weather makes me worried about the  bulbs and corms I plant in the fall. The only consolation is that it has been steadily cold, so that the bulbs can’t have started germination to any extent, either.

As close relatives of the wood anemone, Anemone blanda bloom early and rich, and are easy to handle if you just remember to put the tubers in water overnight. Anemone blanda needs to be planted in autumn together with tulips and narcissa.

Anemone Decaen, which is slightly higher and has fewer, wider petals. They flower in June / July. Just put put them in pots inside now, and plant out when the frost has subsided.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply