UA-43606674-2
Pests and Diseases

GAL SHAMAN

Blodmelmiddel for å holde rådyr unna.
For å unngå flere drømmer hvor jeg dreper Bambi med mine egne hender igjen, har jeg dratt frem blodmel-middelet.

Utover våren nå vil rådyrene trippe gjennom hagen vår og nappe med seg alt de synes smaker godt. Jeg forstår ar de gjerne vil ha delikatesser som frukttrærknopper, roseskudd, lønnekvister og annet godt. Men det fremkaller onde drømmer og bitre utfall.
Derfor blander jeg et spesielt blodmelmiddel med vann, og smører det på trestammer, grener og steder som rådyrene tidligere har besøkt med stort hell. Det er i grunnen kjempe-ekkelt, (spesielt for en som i utgangspunktet besvimer av synet av blod), men det hjelper litt, og det er totalt ufarlig for både to- og firbente (hvis vi ikke spør de som blodmelet er laget av, da). Poenget med middelet er at rådyrene blir avskrekket av lukten, og skygger unna.

Blodmel

Du trenger en ren beholder (feks en avskåret Ramløsaflaske), og en engangspensel.

Galshaman2

Pensle gjerne på undersiden av greinene slik at det ikke blir skylt vekk av regnet så lett.

Galshaman3

Gal shaman?

Galshaman4

Jeg pensler væsken på trær jeg vet de pleier å komme forbi inn i hagen. Kanskje de snur?

 

MAD SHAMAN. 

To avoid dreams where I kill Bambi with my own bare hands again, I pulled the bloodmeal remedy. During spring roedeer will be prancing through our garden and devour anything they fancy. I do understand their hunger for delicacies such as fruit trees, buds, rose shot, maple twigs and other tasty treats. But it evokes bad dreams and, eventually, a bitter outcome.
So I mix a special blood meal remedy with water and rub it on the tree trunks, branches and places that deer have previously “visited” with great success.

 

The mixture is basically terribly disgusting (especially for someone who faints at the sight of blood, such as myself), but I think it helps a little, and it seems to be totally harmless to both two-and four-legged (if we avoid further inquieries considering the origins of the mixture). The point of the remedy is that the deer are deterred by the smell, and will back away.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Bille på Skyggebalkongen
    July 11, 2013 at 10:28 pm

    Hei hei, takk for tipset! Må tenke litt på dette, haren gnafser jo mest på mindre planter og det er vel ikke like lett å smøre dette på tynne stilker i en tue. Hm… i tenkeboksen, men flott med nytt innspill! 🙂

  • Leave a Reply