UA-43606674-2
Dahlias

GEORGINER

Georginer blomstrer til frosten kommer og de er utmerkede snittblomster.

Det finnes et enormt utvalg av variasjoner og krysninger av georginer. Dessuten er de utrolig grafiske! Georginer er en av de blomstertypene som ligner mest på hvordan barn tegner blomster.
For et par år siden “mistet” jeg alle georginene. Dvs ingen fikk de opp av jorden på høsten og røttene frøs vekk.
I fjor vår fant jeg et nettsted som het Rose Cottage ,  som solgte georginer, og jeg kjøpte inn noen røtter litt mer planmessig enn hva jeg har gjort tidligere. Rose Cottage har et enormt utvalg av knoller og løk, det er nesten farlig å gå inn på sidene, og knollene som kom var i utmerket kondisjon. Jeg mistet ikke en plante! Jeg skrev et kort innlegg om hvordan jeg behandlet de før vinteren her: Høststell av georginer
Jeg skal fortelle litt om hvordan jeg forbereder knollene til sommeren igjen, men det blir ikke før etter påske. Noe mere enn en måneds forkultivering trenger ikke georgineknollene. Men jeg vil minne dere på at nå må dere planlegge, nettshoppe eller dra på hagesenter å finne noen fine mens utvalget er bredt!

Dahlia Knockout

De enkle georginene blir muligens litt mindre stive enn kaktus-eller pompom -georginene? Dahlia Knockout

Dahlia "Moonfire"

Dahlia “Moonfire”

Dahlia HS Flame

Dahlia HS Flame

 

Dahilas. Your average Dahlia will bloom until frost arrives and they make excellent cut flowers. There is a huge selection of variations and hybrids of dahlias. They are amazingly graphic. Dahlias are one of the flower types that most closely resembles to how children draw flowers.
 A couple of years ago I “lost” all my dahlias. This happened because noone dug them up during fall and the tubers froze away.
Last spring I found a website that sold dahlias: http://www.rosecottageplants.co.uk/dahlias/c8. I precured some tubers from this very website, and unlike my impulsive nature, I allowed myself to indulge more deeply into my purchase. in other words; This time I actually did my research. Rose Cottage has a large selection of bulbs and tubers; it’s almost dangerous to surf around on their site, and the tubers that arrived was in excellent condition. I didn’t lose a single plant! I wrote a short post about how I dealt with them before winter here: Høststell av georginer  

I’ll come back to you on how I prepare the tubers for summer again, but it will not be until after Easter. More than 4-6 weeks of precultivation shouldn’t really be necessary. But I would remind you that now is the time you have to plan ahead, jump online or go on the garden center to find some nice tubers while the selection is there!

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Ellen s Volle
  May 12, 2013 at 7:48 pm

  Fått beskjed om at de skal legges i vann til de spirer – men det er det ingen som nevner her på disse sidene, og jeg vet jo egentlig ikke hvor mye vann engang? Noen tips?

 • Reply
  publicpollen
  May 12, 2013 at 9:41 pm

  Noen legger røttene i vann noen timer, tror det er litt trendy fortiden. Jeg har aldri gjort det. Hvis du har overvintret røttene selv fra i fjor, og de ser veldig innskrumpne ut, så kan det sikkert være lurt å bløte de opp litt. Skulle jeg ha gjettet, så ville jeg ha lagt de 3-4 timeri vann (dekket av vann).Men i prinsippet ville jeg ha satt de i en litt stor potte med godt jord, gjerne iblandet husdyrgjødsel/kugjødselkompost, og vannet godt etter de er plantet. Deretter sørg for at jorden er fuktig, men ikke bløt, at de står varmt, men ikke for varmt og lyst når spirene kommer. Hvis det er stilkestubber fra i fjor knyttet til knollene, så kan jeg garantere at de kommer opp. Om du da ikke setter den i kjøleskapet 🙂

 • Leave a Reply