UA-43606674-2
Compost and Fertilization Garden tools

KOMPOSTERING AV GREINER

Jeg er alltid fornøyd når jeg kan ha en ting lenge. Det er fint å ikke bruke penger på kjipe ting som tørketrommel, vaskemaskin, og andre husholdningsmaskiner som feks. kompostkvern.

Kompostkvernen min er vel over ti år gammel. Av og til går det en sikring, men sjefen reparerer trøstig. Idag saget jeg ned en osp som skygger veldig for drivhuset mitt. Alle grener ble tygget opp av kompostkvernen. Dermed sparer jeg sikkert 3-4 år med kompostering og alt blir gnagd opp til en nokså håndterlig masse. Grener som ligger og råtner tar stor plass slik at det er veldig fint å få tygget dem istykker og lagt i komposten eller rundt noen busker som trenger litt ekstra for å holde på fuktigheten. Nå blir alt lagt i en haug, slik at det ikke ytterligere isolerer inne telen i bakken.

Kompostering av greiner

Resultatet blir ganske jevnt.

Komposteringgreiner2

Kompostkvernen gnager seg igjennom grenene, og spytter dem tygget ut igjen

 

 

Shredding of branches

I’m always happy when I can have a thing for a long time. It’s nice not to spend money on boring stuff like a tumbledryer, washingmachine, and other household appliances like my shredder. My shredder is over ten years old. Sometimesa fuse gives in, but the boss at home fixes trustingly. Today I sawed down an aspen overshadowing my greenhouse. All branches were chewed up by the shredder. This probably saves me 3-4 years of composting, and everything is gnawed up into a fairly manageable mass. Branches that lie on the ground to rot takes a lot of space in comparison, so it’s really nice to directly apply the chewed mass around some shrubs that need a little extra to keep the moisture in. With the weather still being cold, I have gathered the shredded mass in a pile to avoid adding extra insulation for the frost in the ground.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply