UA-43606674-2
Annuals Seeds and propagation

ETTÅRIGE BLOMSTERPLANTER SOM TRENGER KORT FORKULTIVERING

Cosmos i blomstring
Nå i April er det fortsatt ikke for sent å så noen av de rasktvoksende, ettårige blomsterplantene for en kort forkultivering inne.

Noen kan du selvsagt vente med og så direkte på voksestedet, men for å få ekstra lang blomstring, kan du slenge noen frø i jorden nå. En av de blomstene som virkelig gir valuta for pengene om du sår de selv er Cosmos. De er utmerkede snittblomster, de tåler endel regn, de blomstrer til frosten kommer, og med de småflikede bladene og den litt feminine fargepaletten er de et romantisk valg. De blir nokså høye, slik at det er lurt å så de sortene som er lavest.

Cosmos er flotte snittblomster. Det beste er at det kommer ennå flere blomster om du plukker og setter i vaser.

Cosmos er flotte snittblomster. Det beste er at det kommer ennå flere blomster om du plukker og setter i vaser.

Frøplanter av Cosmos klare for utprikling.

Frøplanter av Cosmos klare for utprikling.

To ferdigpriklede Cosmos frøplanter.

To ferdigpriklede Cosmos frøplanter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cosmos og humle

Blomstene er elsket av de nektarsamlende insektene på grunn av sin enkle form som gjør at det er lett å samle nektar.

ANNUALS WHO NEEDS SHORT TIME PRECULTIVATION

It’s not too late to sow some of the fast growing annual plants for a short pre germination. You can obviously wait and sow directly on the growing site, but with all the unpredictable weather you can give your seedling a head start inside instead.  One of the flowers that really gives value for money are if you sow Cosmos. It  makes excellent cut flowers, they can withstand a fair amount of rain, they bloom until the frost comes, and with the fluffy and riffled leaves and the slightly feminine color palette, they are a romantic choice. They are fairly high, but there are more and more lower and more compact Cosmos seeds to buy so it might be wise to sow those varieties.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Jannibele
  April 17, 2013 at 9:30 pm

  Der kom favoritten min! De vokser så villig og er så vakre. I år har jeg sådd fem forskjellige sorter, så det blir nok Cosmosoverdose i hagen min:) Lykke til med dine!

  • Reply
   publicpollen
   April 18, 2013 at 1:19 pm

   Å-takk! Heldige du som har sådd så mange typer! Jeg angrer fremdeles på at jeg ikke sådde de som er hvite med rosa-rød kant..

 • Leave a Reply