UA-43606674-2
Fruits and Berries Training and pruning

BESKJÆRING AV RIPS OG SOLBÆR

Det er akkurat nå du kan beskjære rips og solbær. På Orust hvor jeg har tatt disse bildene har jeg ikke  busker som har grener som er fire år eller mere.. Men det sier seg selv at eldre grener bør fjernes for å gi plass til nye skudd og yngre grener.

Solbærbusk. Pass på nå når du rydder rundt busken, at du ikke skader nye skudd!

Solbærbusk. Pass på nå når du rydder rundt busken, at du ikke skader nye skudd!

Grener som er svake og eller "fortetter" busken unødvendig, klippes av.

Grener som er svake og eller “fortetter” busken unødvendig, klippes vekk med skarp grensaks.

Utoverliggende grener, som vil være i veien for gressklipper, og ugressluking, fjernes.

Utoverliggende grener, som vil være i veien for gressklipper, og ugressluking, klippes vekk. Det er viktig at så lite som mulig av grenstumpen står igjen, for å forhindre sopp og råte i stumpen som står igjen..

Ripsbærbusk (Ribes). Har markert busken med orange der hvor svake og utoverhengende grener bør fjernes.

Ripsbærbusk (Ribes). Har markert busken med orange der hvor svake og utoverhengende grener bør fjernes.

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  HUSKELISTE FOR MARS | publicpollen
  February 28, 2014 at 1:42 pm

  […] Følg opp eventuelle snø- og vindbrekk. Blåbærbuskene kan med fordel dekkes med restene av juletreet. Det luner mot kald vintervind, og de har stor glede av surheten som barnålene avgir til jorden utover våren. Jeg venter med å beskjære den litt til. Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og bringebær-buskene dine kan også beskjæres nå. […]

 • Reply
  HUSKELISTE FOR APRIL | publicpollen
  April 1, 2014 at 2:57 pm

  […] kryssende grener, død ved og grener eldre enn 4-5 år. Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og ripsbær-buskene dine kan også beskjæres nå. Jordbæråkeren kan også med fordel få vårstellet sitt […]

 • Reply
  HUSKELISTE FOR MAI | publicpollen
  May 1, 2014 at 3:02 pm

  […] grener, død ved og grener eldre enn 4-5 år.  Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og ripsbær-buskene dine kan også beskjæres nå. Jordbæråkeren kan også med fordel få vårstellet sitt nå. Bærbuskene kan du godt gi litt […]

 • Reply
  HUSKELISTE FOR JUNI | publicpollen
  June 2, 2014 at 1:09 pm

  […] disse linkene om det er noe du har glemt.. Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og ripsbær-buskene dine kan også beskjæres nå,  vårstell i jorbæråkeren . Bærbuskene kan du godt gi litt ekstra gjødsel, men vær […]

 • Reply
  HUSKELISTE FOR JULI | publicpollen
  July 1, 2014 at 3:01 pm

  […] disse linkene om det er noe du har glemt.. Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og ripsbær-buskene dine kan også beskjæres nå,  vårstell i […]

 • Leave a Reply