UA-43606674-2
Fruits and Berries Training and pruning

HVORDAN RYDDE I BRINGEBÆRÅKEREN

Bingerbærbusker er noe herk.

De har pigger, de sprer seg hemningsløst med rotskudd, og de er avhengig av årlig stell om det skal se ok ut. Men det er fantastiske bær, som smaker deilig og tåler litt mere regn enn jordbær.

De lyse, nesten hvite grenene skal klippes vekk helt nede ved bakken. De gav bær i fjor. De lange, rette, brune grenene uten forgreninger (pisk) vil gi bringebær i år. Ikke klipp disse hvis du ikke må tynne, da.

De lyse, nesten hvite grenene skal klippes vekk helt nede ved bakken. De gav bær i fjor. De lange, rette, brune grenene uten forgreninger (pisk) vil gi bringebær i år. Ikke klipp disse hvis du ikke må tynne, da. De sorte grenene som kommer inn fra høyre er en utemmet ripsbærbusk.

Vips, så ser det slik ut! Neida, alle de hvitgrå greinene fra i fjor er fjernet, det er luket og lagt på litt jord rundt bringebærpiskene som står igjen.

Vips, så ser det slik ut! Nei, det tok litt mere tid. Alle de hvitgrå greinene fra i fjor er fjernet, det er luket og lagt på litt jord rundt bringebærpiskene som står igjen.

Jeg fjerner også alle rotskudd som har spredd seg ut av "rekken". Nå mangler det bare å overtale sjefen om noe å binde de opp i.

Jeg fjerner også alle rotskudd som har spredd seg ut av “rekken”. Nå mangler det bare å overtale sjefen om noe å binde de opp i.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Lakrisbloggen
  May 3, 2013 at 9:39 am

  Spiste en skål med bringebær da vi var i Molde i påsken, virkelig smaken av sommer. Så friskt og godt. Det ser ordentlig trist ut for bringebæra sånn etter du har ryddet, men det er jo for dens eget beste. 🙂

 • Reply
  HUSKELISTE FOR MARS | publicpollen
  February 28, 2014 at 1:41 pm

  […] surheten som barnålene avgir til jorden utover våren. Jeg venter med å beskjære den litt til. Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og bringebær-buskene dine kan også beskjæres […]

 • Reply
  HUSKELISTE FOR APRIL | publicpollen
  April 1, 2014 at 2:55 pm

  […] bærbusker. Fjern svake, utoverhengende, kryssende grener, død ved og grener eldre enn 4-5 år. Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og ripsbær-buskene dine kan også beskjæres […]

 • Reply
  HUSKELISTE FOR JULI | publicpollen
  July 31, 2014 at 11:26 am

  […] disse linkene om det er noe du har glemt.. Bringebæråkeren må også ryddes nå.  Solbær- og ripsbær-buskene dine kan også beskjæres nå,  vårstell i […]

 • Leave a Reply