UA-43606674-2
Bulbs and tubers Spring

IKKE GLEM ETTERSTELL AV PÅSKELILJENE

Jack Snipe Narcissus
Både på Orust og i Oslo er påskeliljene i ferd med å visne.

Jeg er raskt ute med å knipse av blomster og begynnende frøhoder slik at mest mulig av næringen går tilbake til løken. Overgjødsling eller vanning med oppløst gjødsel gir flere blomster til neste år. Om du vil flytte eller dele løk kan du gjøre det direkte etter blomstring. (Da husker du hva som skal hvor også, siden det kan fort glemmes når påskeliljegresset er visnet ned).

 

Narcissus aftercare

Jeg plukker av visnede blomster og frøhoder slik at mest mulig næring blir brukt til å bygge opp næring til løken som gir bedre blomstring til neste år.

Narcissus_aftercare_jackSnipe

Hils på “Jack Snipe” Det er en veldig grei narciss å forholde seg til. Jeg liker godt at kronbladene bøyer seg litt tilbake. Den blir ca 50 cm høy, og egner seg godt for naturalisering.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Lakrisbloggen
  May 23, 2013 at 12:44 pm

  Jack Snipe er kjempefin! Alle påskeliljene i hagen (les: rundkjøringen ved trikken) er regnet helt i stykker stakkars.

 • Reply
  HUSKELISTE FOR JUNI | publicpollen
  June 1, 2014 at 9:26 am

  […] ut i fjor høst. Det vil gjøre at de får lagret mere næring til neste års blomsterproduksjon. Ikke klipp ned blader og gress fra løken, men la det visne ned naturlig. Det er løkens måte å samle næring til neste år […]

 • Reply
  HUSKELISTE FOR JULI | publicpollen
  July 31, 2014 at 3:48 pm

  […] å skvisje.  Det vil gjøre at de får lagret mere næring til neste års blomsterproduksjon. Ikke klipp ned blader og gress fra løken, men la det visne ned naturlig. Det er løkens måte å samle næring til neste år […]

 • Leave a Reply