UA-43606674-2
Biennals

FILTKONGSLYS, Verbascum thapsus

Verbascum thapsus

I fjor på denne tiden kjøpte jeg tilfeldigvis noen billige kongslysplanter i et hagesenter jeg besøkte. Dette var et så vellykket kjøp at jeg vil dele det med dere. Hvis du har behov for et blikkfang og et dramatisk innslag i hagen så er kongslys et godt alternativ.  Planten er toårig, som for eksempel stokkroser, busknellik og revebjelle slik at det er nå du må kjøpe frø eller lete opp planter på et hagesenter.

Det finnes mellom 250 og 300 sorter i Verbascumslekten på verdensbasis. Sortene som finnes her i Skandinavia er tørkesterke og robuste. Det er flere typer som har stor prydverdi, og det varierer hva som finnes i hagesentrene og hvilke typer frø som er til salgs.

Filtskongslys

Filtskongslys. Filtkongslys. Planten er toårig, slik at det er nå du må så frø for å få blomster neste år, eller let opp noen planter i et gartneri.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply