UA-43606674-2
Training and pruning

FJERN AVBLOMSTREDE ROSER OG BLOMSTERSTANDER

Det er en god ide å fjerne visne blomster fra prydplantene dine.

Hvis du skal få mest mulig glede av blomstrende vekster, og du ikke er avhengig av å la de sette frø til senere, er det viktig at du nå som i hele sommer forøvrig passer på å fjerne visne blomsterstander. Dette gjør at planten får betydelig mere krefter å bruke til å fortsette og være en livskraftig plante som bruker kreftene sine på å sette nye knopper, blomstre og vise seg fra sin aller beste side.

David Austin rosene “Leander” og “Summersong”. Alle visnede roser klippes vekk så fort vi ser at de er avblomstret.

En klase med avblomstrede roser på “New dawn” rosen fjernes rett over det første “ordinære” bladet under blomsterklasen.

Klipp av stilken så nært bladet som mulig, helst litt på skrå for eventuell avrenning sin del.

Det samme gjøres som her på en sommerfuglbusk. Men du gjør det samme på de fleste blomstrende planter som georginer, ridderspore, fuksia, lavendel osv.

Fjerning av den visnede blomsterstanden sikrer utviklingen av blomstrende sideskudd. på Sommerfuglbusk, buddleja davidii.

Sommerfuglbusk, buddleja davidii

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    HUSKELISTE FOR SEPTEMBER | publicpollen
    September 1, 2014 at 3:00 pm

    […] for visnende planterester for å begrense sykdommer, snegler og råteskader. Du kan fortsatt  fjerne visne blomsterhoder på busker, roser, flerårige og ettårige planter for å stimulere til nye knopper og blomster. September er en fin måned å plante ned stauder, […]

  • Leave a Reply