UA-43606674-2
Design

OPPARBEIDING AV BLOMSTERBED

Daylily "Arctic snow"

Jeg startet i fjor høst med å opparbeide et bed som skal kun være i gule og hvite nyanser. Grønt får jeg jo gratis, dessuten har jeg tenkt å spe på med litt grågrønt bladverk.

Jeg er langt fra ferdig ennå, men i motsetning til det helt hvite bedet som jeg har i Oslo, er dette en litt større fargeskala og spille på.

Det er morsomt og utfordrende å sette grenser for hva som er tillatt. Det tar naturlig nok lengre tid å lage et slikt bed, fordi det skal litt mere prøving og feiling til, og en vil jo gjerne at det skal blomstre fra tidlig vår til sen høst, men det er en morsom utfordring, og man kan jo skape et slikt bed i andre fargekombinasjoner også.

Mulig jeg vil være litt tvilende til rosa og gult sammen. Det kan kanskje bli litt vel tivoli-aktig. På den annen side, så kan jo det være temaet for fargekombinasjonen?

Jeg startet med å fjerne alt ugress fra der hvor skulle beplante. Avgrenset deretter området med steiner. Ideelt sett burde jeg bruke kompostjord, -noe jeg ikke har så mye av, så jeg brukte jord i sekker som jeg kjøpte. Burde nok i en perfekt verden fylt på med litt sand også.

Pass på å forsøke og plassere vekstene etter høyde og litt etter blomstring og vekstsesong. Løkblomster kan plantes litt under planter som får mye løv senere på våren osv.

Blekgule kjempetagetes, frøsådde hvite, kuletistler, Prydgress "Ice Dance" , Carex morrowii. Hvit forglemmeiei med spettede blader.

Blekgule kjempetagetes, frøsådde hvite, kuletistler, Prydgress “Ice Dance” , Carex morrowii. Hvit forglemmeiei med spettede blader.

Eremurus, hvite Cosmos, hvite kuletistel, pyntegress og en grågrønn pyntemalurt-type

Eremurus, hvite Cosmos, hvite kuletistel, pyntegress og en grågrønn pyntemalurt-type

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daylily "Arctic snow"

Daglilje, “Arctic snow” tror jeg.. Den er iallefall lekker blekgul.

Bildet av første del av bedet fra annen vinkel.

Bildet av første del av bedet fra annen vinkel.

rosa og gult

Eksempel på kombinasjonen rosa og gul…

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Fagertun
  August 16, 2013 at 8:04 pm

  Så spennende med nytt bed! Her var det mye fint. Det er morsomt å leke seg litt med farger. Det er jo bare å flytte litt om på plantene om man ikke blir fornøyd.
  PS Så søt vårkrukke med primula og tusenfryd 🙂
  Ha en fin helg!

 • Reply
  Vigdis
  August 16, 2013 at 11:01 pm

  Flotte staudekombinasjoner du viser! Hvitt og gult er så friskt og vårlig. Gult og rosa er vanskelig, men det så veldig bra ut i krukken.

 • Reply
  publicpollen
  August 18, 2013 at 9:14 pm

  -Takk,takk begge to! Det er så utrolig mye en kan gjøre og plante. Både i krukker og i hage. 🙂

 • Leave a Reply