UA-43606674-2
Everyday life Gardenprojects

HVITE NYANSER I HAGEN

Gjennom vår, sommer, og høst er det en blomsterfarge som starter opp og avrunder året. Det er mulig det er litt tilfeldig, men det er allikevel den mest symboltunge fargen av alle.

Hagesesongen starter opp med snøklokkene og avrundes med syrinhortensiaen.

Hvitt bærer håp om en ny start, renhet, overgivelse og i noen kulturer også symbolet på sorg. Det er ingen annen “farge” det finnes så mange nyanser av i handelen som  av fargen hvit. Jeg kan fortsette med flere “fun facts” lenge.

I landskapsarkitekturen er hvitt ofte regnet som en nøytral farge. Lyst/hvitt bladverk er utmerket til å “lyse” opp en mørk del av hagen på. Du kan lage en hel hage eller et bed full av hvite blomster. Jeg kan love deg at det vil blomstre fra tidlig vår til sen høst. På engelsk kalles hvite hager “moon gardens” siden de hvite blomstene kan sees også om kvelden. De “gløder” i månelyset..

Jeg vil bare inspirere alle til å dyrke noen hvite blomster, eller gi bort eller kjøpe seg en vakker, hvit orkide.

Hvit-tistel

Throughout the seasons there is a flower color that starts up and concludes the year. The most symbolic color of them all. The gardening season here in Scandinavia starts up with snowdrops and ends with hydrangeas. White carry the hope of a new beginning, purity, submission and in some cultures also the symbol of grief. There is no other “color” there are so many nuances for sale as the color white. I could continue with more “fun facts” a long time .

In landscape, architecture white is often considered a neutral color. Bright/white foliage is excellent to “brighten” up a dark spot in  the garden. You may create an entire garden or a flower bed full of white flowers. I can assure you that it will bloom from early spring to late fall. In English white gardens is called  “moon gardens” since the white flowers can be seen also in the evening. They “glow” in the moonlight .

I just want to inspire everyone to grow some white flowers, or give away or buy a beautiful white orchid.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply