UA-43606674-2
Food Fruits and Berries

LAGE SOLBÆRSYLTETØY

For å gjøre det litt raskere og litt morsommere å plukke bær, er vi som regel flere som plukker. Så deler vi på syltetøyet. Det er det vel verdt. Og solbærsyltetøy er svært karakteristisk i smaken, og veldig godt. Jeg bruker syltepulver i også. Det består av konserveringsmiddel og fortykningsmiddel. Så mye krefter og tid vi legger ned i plukkingen og syltingen så er det lurt å “sikre” seg mot ubudne gjester i syltetøyet.

  • Sett sylteglass i oppvaskmaskinen på det varmeste programmet. Vask. Legg lokkene i en kasserolle med kokende vann og la det simre.
  • Varm bærene uten stilker og blader i en stor og romslig gryte. Rør jevnlig.
  • Press en sitron pr. 2 kg bær. Sitron inneholder pektin som er et stivelsesmiddel og gir friskhet og syre til syltetøyet.
  • Kok opp frukten slik at absolutt all frukt er kokende. Minst 2 min.
  • Rør inn sukker i de kokende bærene. Litt i gangen og rør heltemodig hele tiden. Jeg bruker ett kg sukker for to kg bær. Du kan bruke mindre eller mere etter smak.
  • Kok opp med sukker og la det koke i ca 2 min.
  • Syltepulver røres inn i litt sukker (følg veiledning på pakken), tømmes i syltetøyet under omrøring, og deretter kokes det i  2 min igjen.
  • Tøm syltetøyet på de rene glassene som du plukker rett ut av oppvaskmaskinen,. Sørg for at du ikke søler på kanten av glasset ved å bruke en grov trakt. (Her bruker vi en avskåret bensintrakt fra Biltema). Det er viktig at kanten er ren for å unngå luft og bakterier i syltetøyet. Bruk en pølseklype og fisk opp et lokk fra kokende vannet i kasserollen, skru på ved hjelp av en klut og vri fast så mye du klarer. Snu glasset opp ned for å sjekke for vakuum og lekkasjer.
Solbærene plukkes ved at du plukker ren en og en grein av gangen.

Solbærene plukkes ved at du plukker ren en og en grein av gangen.

lasser glassene opp ned for å sjekke at det er vakuum og ingen lekkasjer.

lasser glassene opp ned for å sjekke at det er vakuum og ingen lekkasjer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply