UA-43606674-2
Do It Yourself Inspiration

BIVOKS OG LØV

Etterhvert som det blir kaldere og mere nakent ute, får jeg lyst til å gjøre det hyggeligere inne.

Det er en av de Skandinaviske velsignelsene (?)  siden høsten er lang. Vi hadde invitert til selskap i går med venner som vi har hatt siden starten av tyveårene. Vi sees desverre ikke så ofte som vi burde, men når vi sees så ønsker jeg virkelig å gjøre det hyggelig og koselig som mulig. Det er bordpynten jeg vil fortelle om.

Jeg har presset og tørket blader, og kjøpt inn bivoks som jeg smelter i vannbad.

Bivoks får du kjøpt på assorterte hobbybutikker eller bestilt med ca en ukes leveringstid på apoteket. Deretter dypper jeg bladene i bivoks, lar de dryppe litt fra seg, og deretter legger de på bakepapir til avkjøling.

Bivoksen gjør at bladene holder seg mye bedre og ikke knuser så lett hvis de skal brukes i en dekorasjon.
Tørkede og pressede blader

Tørkede og pressede blader

Bladene dyppes i smeltet bivoks.

Bladene dyppes i smeltet bivoks. Kjelen med bivoks står i et vannbad over veldig svak varme.

La bladet dryppe av seg mest mulig av bivoksen før du legger det på et bakepapir.

La bladet dryppe av seg mest mulig av bivoksen før du legger det på et bakepapir.

Det er en fordel at bladene er litt tykke og fibrete. Gingko Biloba bladene er på grensen for å være for tynne og spinkle blader.

Det er en fordel at bladene er litt tykke og fibrete. Gingko Biloba bladene er på grensen for å være for tynne og spinkle blader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De voksede bladene avkjøles på et bakepapir.

De voksede bladene avkjøles på et bakepapir.

Så er det bare å pynte!

Så er det bare å pynte! Hadde jeg brukt en duk uten mønster, brukt kun en type blader, gjerne uten tagger og fliker, og ensfagede blomster, så hadde bordet fremstått som langt mere stilrent og roligere. Men her ville jeg ha en varm, hektisk stemning som ikke kunne taes inn med ett blikk.

Vær forsiktig med den varme voksen!

 

 BEESWAX AND LEAVES
As it gets colder and more barren outside, I want to make it nicer indoors.

One of the Scandinavian blessings  is that you want to make it cosy inside because of the very long, cold, and wet, winter season. We had invited friends that we have had since the beginning of the twenties for a dinner party yesterday.  Sadly we don’t see each other as often as I think we all wish we should, but when we finally gather, I really want to make it so nice, cozy and festive as possible. There are the table decorations I want to tell you about.

I pressed and dried leaves earlier a couple of months ago, and bought beeswax that I melted in a double boiler. Beeswax can be purchased in assorted hobby stores or ordered with about a week’s delivery time from the pharmacy. I dip the leaves in the melted beeswax, let the spare wax drip off, and then place the waxed leaves on baking paper to cool.

This keeps the leaves in much better shape, and they don’t break so easily when they are  used in a decoration.

Be very careful with the hot wax!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply