UA-43606674-2
This month in the garden

HUSKELISTE FOR NOVEMBER

frost on wheelbarrow

Hva må du gjøre i hagen denne måneden?

Det begynner og stilne i hagen. Det er greit med et avbrekk. Da kan du slappe litt av i november før julestria overtar livet ditt.

leaf autumn

Huskeliste for november i hagen.

Roser, stauder og grønnsakåker.-Rosene: Hvis det er litt frost i bakken, legger du kugjødselkompost opp rundt roten og greinene.

Bildet tatt i 2012. Her har frosten satt seg.

Bildet tatt i 2012. Her har frosten satt seg.

Japanese Maple. Protecting the trunk.

Beskyttelse rundt stammen på denne lille japanlønnen.

Apples for the birds.

Fortsatt epler på noen av trærne, som fuglene kan spise, men det nærmer seg slutten, og det er på tide å legge ut litt mat til de igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Staudene: Hvis du har noen sarte eller relativt nyplantede stauder kan du rake litt løv over de. Det isolerer og holder på fuktigheten.

-Frukttrær og småtrær som er utsatt for gnagskader fra mus, hare og rådyr bør få beskyttelse rundt stammen. Finmasket netting eller plastrør som du splitter på langs er det beste. Hos meg er musene veldig glad i lønnebark, så mange av japanlønnene mine har beskyttelse rundt stammen. Mot rådyr kan du bruke blodmel. Hvordan det brukes er forklart i detalj her. Hos meg virker det bra, men det er mulig det er kun til de blir vant til blodlukten

-Grønnsakåkeren kan du bare rake løvet ned i. Gjerne kast noen spader med jord på toppen for å holde det der. Det øker humusinnholdet betraktelig, og hjelper jorden til å holde på fuktigheten.
-Fuglene trenger nå litt støtte i matveien. Ennå er det frukt i hagene som de kan spise, men når frosten setter seg så er det ikke mye og spise. Legg ut mat på nyvaskede fuglebrett!
-Plenen skal du være litt forsiktig med nå. Ikke tråkk for mye rundt på den hverken når det er vått eller frossent. Det lager fort skader i plenen.

Lawn in frost

Ikke tråkk på plenen når det er veldig vått eller frossent. Det skader røttene.

WHAT DO YOU DO IN THE GARDEN THIS MONTH?

There is less to do in the garden now. It’s nice with a break. Then you can use the time to relax a bit in November before the Christmas rush takes over your life.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply