UA-43606674-2
Perennials Spring

RYDDING I STAUDEBEDET

Jeg skal være enig i at rydding i staudebedet høres omtrent like attraktivt ut som å klippe negler.

Men det er viktig å få ryddet ut av dødt løv og visne planter fra i fjor nå før årets spirer blir for store. Da er det lett å skade både spirer fra blomsterløk og tidligspirende stauder. Ikke riv av de tørre stilkene, ofte kan du da nøkke ut litt av de levende røttene også. Klipp av og fjern så mye som du kan uten å være unødvendig brutal..

Lavendelen venter jeg ennå et par uker med å klippe, siden den tåler dårlig frost på nyklippede greiner. Jeg kommer tilbake til den.

Jeg fjerner visne blader og stilker, klipper ned alt som er dødt. Rotugress lukes vekk, og jeg fyller på litt jord der det er ujevnt og strantete.

Jeg fjerner visne blader og stilker, klipper ned alt som er dødt. Rotugress lukes vekk, og jeg fyller på litt jord der det er ujevnt og strantete. Rosene og lavendel rører jeg ikke ennå.

Tørre strå blir klippet, ikke revet opp. På noen lar jeg noen cm av de døde stilkene stå igjen for å beskytte nyskuddene mot tråkk og iskald sno.

Tørre strå blir klippet, ikke revet opp. På noen lar jeg flere cm av de døde stilkene stå igjen for å beskytte nyskuddene mot tråkk og iskald vårvind.

Stauder som har ugress viklet inn i røttene sine, spar jeg opp og deler, river ut, pirker it ugresset med en gammel kniv.

Stauder som har ugress viklet inn i røttene sine, spar jeg opp og deler, river ut, pirker it ugresset med en gammel kniv.

Lavendelen venter jeg med da de tåler dårlig å få frost i nyklippede greinstumper.

Lavendelen (venstre i bildet), venter jeg med da de tåler dårlig å få frost i nyklippede greinstumper. (Fryser og greinen dør videre nedover mot roten). Alle de andre visne planterestene fjernes.

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply