UA-43606674-2
Containers and pots

DEN FØRSTE VÅRKRUKKEN

Den første vårkrukken som skal stå ute må være hardfør. Jeg foreslår stemor, pyntegress, Carex buchananii, “Red Rooster”, Sjakkbrettliljer Fritillaria meleagris alba og Skumblomst, Tiarella cordifolia. Alt dette tåler noen minus, og det er det her i Oslo om natten.

Alt er kjøpt på hagesenter ferdig til utplanting akkurat nå. Sjakkbrettliljene vil ikke vare så lenge, men de er så lekre. Før skumblomstene og stemoren har virkelig etablert seg i krukken, er det plass til litt ekstra. Ellers er jo trikset med å fylle krukker og ikke bruke for mange virkemidler i gangen, og hvis du faller for fristelsen (slik jeg delvis gjorde her),  så hold det i såfall i så få farger som mulig! Det er viktig åplante tett slik at du får en mest mulig konsentrert virkning ut av vårkrukken din.

Skumblomsten forsøkte jeg for første gang plantet i krukke i fjor, og de blomstret kjempelenge. På høsten plantet jeg de ut i et bed, og de har overlevd vinteren fint. Hvordan du planter i krukker  kan du se her. 

THE FIRST SPRING CONTAINER

The first container to stay outside in the spring have to be with very hardy plants. I suggest pansies, ornamental grasses, Carex buchananii, “Red Rooster”, Snake’s head fritillary, Fritillaria meleagris alba and Foam Flower, Tiarella cordifolia. All this can tolerate some cold weather.

Everything is bought at the garden center ready for planting outside right now.  Snake’s head fritillary will not last a very long time, but they are so elegant, and before the foam flowers and the pansies have really established themselves in the pot, there is room for a little extra. You can get a tidy flower container if you use few types of plants at a time, and if you are tempted (as i partly did here), keep the container in a few colors as possible!

I tried Foam flower  for the first time planted in a pot last year and they bloomed for a really long time. In the fall I planted them into the ground outside, and they have survived the winter fine. Here you can see how you plant flowers in containers.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply