UA-43606674-2
Food Herbs

SLIK LAGER DU MYNTE-TE

slik lager du myntete
 I helgen laget Iselin en fantastisk myntete av myntesortene i hagen. Dette er virkelig en god ide å ta med seg til hytta i sommer!

Jeg har alltid vært av den oppfatningen at urtete er fjasete greier. Men jeg ble faktisk veldig omvendt. Det luktet  deilig, og smakte friskt og godt. Du kan jo kjøpe noen potter med mynte og sitronmelisse og ta med deg når du drar. Dette er planter som er så lettstelte at de tåler det meste. Flerårige er de også. Men ikke plasser de ved siden av noe som er veldig sart, siden dette er urter som fort sprer seg litt.

Slik lager du myntete:
Kok opp friskt vann, hell friske mynte blader i tesilen, la de trekke minst et par minutter i det varme vannet.

Iselin brukte peppermynte, vanlig mynte og sitronmelisse (som også hører med i myntefamilien).

Mynte er regnet som bra for fordøyelsen, for hoste, tett bryst osv. Noen myntetyper har en desinfiserende effekt, slik at det kan jo være noe i det?  Jeg leste  i en urtebok at du skal være litt forsiktig med myntete om du fort får problemer med halsbrann.

Blader av mynte og sitronmelisse trekker i varmt vann.

Blader av mynte og sitronmelisse trekker i varmt vann.

De mørke bladene med røde stilker er peppermynte, de lyse bladene er sitronmelisse. Begge urtene er nesten for lettstelte, og kan fort ta litt over.

De mørke bladene med røde stilker er peppermynte, de lyse bladene er sitronmelisse. Begge urtene er nesten for lettstelte, og kan fort ta litt over. Sitronmelissen får lysegrønne, små blomster som de nektsrsamlene insektene elsker.

 HOW TO MAKE MINT TEA

This weekend Iselin made an amazing mint tea of some mint species in the garden. This is really a good idea to take with you to the cottage this summer!

I’ve always been of the opinion that herbal tea is ridiculous stuff. But I became actually convinced of the opposite. It smelled delicious and tasted fresh and well. Why don’t you buy some pots with mint and lemon balm and take with you when you leave for your holiday this year? These are plants that are so easy to care for that they can withstand just about anything. They are perennials too. But don’t place them next to something that is very delicate, since this is herbs that quickly are spreading.

How to make mint tea:
Boil fresh water, pour fresh mint leaves in the tea strainer, let the leaves soak i hot water water at least a few minutes.

Iselin used peppermint, regular mint and lemon balm (which also belongs to the mint family).

Mint is considered good for digestion, for coughing, chest tightness etc. Some mint types have an antibacterial effect, so it might be something in it? I read in an herbal book that you should be careful with mint tea if you quickly run into problems with heartburn.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Baconpancakes
    July 3, 2014 at 4:32 pm

    mmm nam! Elsker myntete! Kult å ha i sitronmelisse!

  • Leave a Reply