FROSTSKADER PÅ EVIGGRØNNE

gardenandgem, Updated: 2 min read274 views

Det er helt utrolig å være ute i hagen nå. Det er sol og regn og veldig mildt. Jeg kan nesten se hvordan plenen og bjørken blir grønnere for hvert minutt.

Men det er noe som er mindre bra også: Det er store frostkader på eviggrønne planter dette året. Og det er ikke bare hos meg. Jeg var innom Nisses Växter i dag, og registrerte at på parkeringsplassen deres var det mange svært frostskadde gamle eviggrønne. Både trådsypresser, einer og selv barlind var skadet. Her ute på Orust er det mange eviggrønne som jeg tror jeg har mistet for godt. Blant annet en krypeiner som har trivdes så godt at den har satt massevis av bær, er sannsynligvis død i år.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments
  • Villrose
    Friday, May 10, 2013

    Har faktisk saget ned en stor einer, og må ta et par høye blåeiner. Og den største Rhododendron-busken som var praktfull i fjor ser ikke ut!
    En merkelig og ganske fatal vinter med tanke på de eviggrønne. Men det er jo bare å brette opp ermene og gå på’an igjen…

  • publicpollen
    Friday, May 10, 2013

    Ja, jeg er helt enig. Trodde ikke det skulle gå så galt, egentlig. Og du har helt rett, det er bare å brette opp ermene og riste det av seg. Det er jo det at alt i hagen ikke er forutsigelig som er utfordrende.

  • Grønn fryd hos Monique
    Saturday, May 11, 2013

    Uff og uff, hardt rammet. Skikkelig leit. Det har gått hardt utover diverse her også… Spørs om det hjelper med tålmodighet, men det kan jo skje at det fornyer seg. Regelen er kanskje ikke senhøst heller.. Jeg flyttet noe sent i høst – men det var jo maks uhell med kombinasjonen av sprengkulden sent på vinteren.